Fabryczne Szkodowe Radia z DVD do OI - czy takie były/są ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Nexus6, dokładnie tak jak kolega pisał. Nawet wsadzenie głośników za 1tyś też nie wiele zda jak nie przygotujesz im odpowiedniego miejsca pracy. Wiem bo sam wytłumiałem drzwi i powiem szczerze że nawet seria w OI potrafi wtedy ładnie zagrać
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy Szkoda wypuszczała na rynek modele fabrycznych modeli Radia / DVD ?

Dziękuję za odpowiedź i ewentualne foty. No chyba, że ktoś ma w ofercie podobne cacko do sprzedania, będę wdzięczny za propozycję cenową na PW.
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

Jedyny model jaki wypuściła "Skoda" to MFD który wypodukował chyba Blaupunkt , mam na myśli nawigację oryginalną Skoda.
      Jednak samo radio nie posiada możliwości oglądania DVD.
      Należy zakupić zewnętrzny napęd DVD oraz przejsćiówkę koszt ok 700-800 pln , zakup radia to zależy jak trafisz ok.1500 pln.

Tu znajdziesz kilka informacji.

Komentarz

• Klauzero
        Rider
        • 2008
        • 575

O ile mi wiadomo do takiego cacka, jako oryginalne akcesorium montowane w miejscu radia Skoda się nie przyznaje. Natomiast za ponad 7 koła mogą zainstalować system multimedialny z odtwarzaczem DVD zamontowany w podsufitce. Urządzenie jest wyposażone w monitor LCD 7", pilot oraz bezprzewodowe słuchawki. Współpracuje m.in. z formatami: DVD-Video, CD-ROM i MP3.
        Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

• oziemi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 399

Może chodzi Ci o coś takiego http://www.allegro.pl/item334402506_...onitor_5_.html
          Elegance
          ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
          -------------------------------------------

Komentarz

• Klauzero
            Rider
            • 2008
            • 575

Zamieszczone przez oziemi
            No ładne cacko, ale wygląda mi to na jakąś Mantę z podmienionym logosem startowym. Zwłaszcza ta ikonka "Disc Loading" nasuwa takie skojarzenia, a poza tym jakość wykonania budzi zastrzeżenia, brak logo na obudowie również, ale mogę się mylić...

Komentarz

• oziemi
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 399

macherstudio, nie wiem do jakiej ceny interesuje Cię sprzęt, ale moim zdaniem warto uzbierać trochę więcej kasy i zakupić np coś w podobie tego: http://www.allegro.pl/item335043900_...bluetooth.html lub http://www.allegro.pl/item332156375_...tooth_usb.html Jest to 2DIN więc pasować bedzie :wink:
              Elegance

Komentarz

• macherstudio
                RS
                S_OCP Member
                • 2008
                • 2378
                • Mitshibishi
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

oziemi, widziałem także tą aukcję i człowiek jest z Częstochowy, ale nie odpisuje na @, nie ukrywam, że moje pytanie zostało podyktowane wlaśnie widokiem tej aukcji, bo mam podobne zastrzeżenia, jakKlauzero,

oziemi, Twój typ radia 2din http://www.allegro.pl/ite..._bluetooth.html całkiem interesujący, to teraz mam ćwieka czy MFD VW czy ta Twoja propozycja.
                www.prostetorodo.pl

Komentarz

• oziemi
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 399

Na Twoim miejscu wybrał bym to 2 DIN większe mozliwości, większy ekran więc i jakość obrazu zapewne lepsza.. No ale to już kwestia gustu
                  Elegance

Komentarz

nie dodałem że moja wypowiedz dotyczy O1 nie O2 :szeroki_usmiech

Komentarz

• macherstudio
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 2378
                      • Mitshibishi
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

no i jasność co do tej aukcji

Zamieszczone przez oziemi

Niestety racja to nie jest ORG. tylko soft stylizowany na org. - trochę przegiął sprzedający formułując treść aukcji.
                      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Klauzero
                        Rider
                        • 2008
                        • 575

Fabrycznym zestawom można zarzucić wszystko: gorszą jakość dźwięku, małą moc, czy też zachowawczy design, ale z pewnością nie kiepską jakość wykonania. Co zaś tyczy się zmiany logo startowego, to w przypadku Manto-podobnych odtwarzaczy jest to względnie prosta sprawa. Program modyfikujący soft, następnie wypał płyty i fleszujemy odtwarzacz na ori Audi, Skoda, Seat, VW... mimo wszystko - jak widać po aukcji - chętnych do wywalenia tysiaka nie brakuje.

Komentarz

• macherstudio
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 2378
                          • Mitshibishi
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Klauzero, chodzi za mną jak cień zakup i wciąż nie mogę się zdecydować, czy NAVI przenośna, czy MFD fabryczna, czy też 2DIN radio. O MFD i 2DIN radyjkach, już powyżej czytałem, ale teraz ta NAVI przenośna : http://www.allegro.pl/item331011699_...n_7_sklep.html coś takiego namierzyłem - interesuje mnie duży wyświetlacz stąd taki typ. Acha i co to za dziwny forma filmowy SMI
                          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Klauzero
                            Rider
                            • 2008
                            • 575

Zalety fabrycznego sprzętu już znasz - najważniejsza według mnie to brak przywiązania do sprzętu. Wada - na pewno ori lub zabudowany będzie mniej funkcjonalny niż navi z AutoMapą XL.
                            Ja wybrałem fabryczne radio bo szlag mnie trafiał z tym panelem, czasami lądował w schowku i wtedy żadne to zabezpieczenie. Jeśli wybierzesz zewnętrzny zestaw to prawdopodobnie będziesz bardziej zadowolony, oczywiście jeśli zaakceptujesz fakt, że będziesz musiał sprzęt zabierać ze sobą przy wyjściu z auta.

SMI to format napisów, jeśli zmienisz język menu na polski to prawdopodobnie będą dostępne txt, jeśli nie, to programami subtitle workshop lub subriperem zmienisz napisy na format SMI.

P.S.
                            Kiedyś licytowałem na allegro palmtopa z GPS i po zakończeniu aukcji koleś do mnie zadzwonił, że raz w życiu zapomniał zabrać navi z auta. Poszedł po zakupy i.. jak łatwo się domyśleć nie mam tego palma. POLSKA!

Komentarz

Pracuję...